Over mij

Als kind droomde ik ervan om fotograaf te worden. Fotografie biedt mij een mogelijkheid om een connectie te vormen met mensen. Een kijkje nemen in het leven van een ander, met mijn camera. Mijn onderwerpen vertellen veel over mij als persoon, het platteland, mijn liefde voor auto's en motoren, en mijn technische kant. In  mijn werk probeer ik op een pure manier contact te maken met mijn onderwerp.Iets laten zoals het is, is soms interessant genoeg. Zoals mijn docent ooit zei: "Ga eens terug naar Friesland en kijk wat daar te fotograferen valt!".

"Martina Ketelaar (1997) is een autonoom, toegepast fotograaf die voor bedrijven en organisaties werkzaam is. Ze is gevestigd in Bolsward, Friesland, maar is daarnaast veel in de randstad te vinden. Ook fotografeert ze haar eigen projecten die vaak met actuele onderwerpen als identiteit, cultuur en authenticiteit te maken hebben. Haar kijkwijze is niet kritisch, maar ook niet romantiserend. Ze balanceert op een fijne lijn wat het werk interessant houdt. Martina laat in haar werk de onderwerpen vaak aan het toeval over. Ze gaat af op haar intuïtie en documenteert op die wijze haar onderwerp."

Amsterdam 2015 - 2020

University of Applied Photography & Image Communication


2019


Utrecht - Expositie Camping Ganspoort Restaurant

Australië - Solar Challenge team Twente

Amsterdam - Stagiair Niels Stomps www.stretchyoureyes.nl


2018


Amsterdam - Jury Omroep Max Prof.mr. Pieter van Vollenhoven fotowedstrijd
Blauwhuis - Tentoonstelling Gerard Reve
Amsterdam - Expositie &MAES 2018
Burgwerd - Expositie 'Sjen Yn It Tsjuster' Culturele Hoofdstad 2018 Leeuwarden

2017


Amsterdam - Expositie Loods 6 Amsterdam
Bolsward - Us Pleats 2017 - heden


2009


Amsterdam - National Geographic categorie Mens Tropenmuseum 2009

AB-vakwerk / Automobielbedrijf Jaarsma / Axtra Voorzetapparatuur B.V. / Bakker Ontwerp / Bike Fit Studio / Brandsma Koffie Bolsward / BUOG / Care For Life / C-clus / De Koffiefilters / De Hûnekop / De Moanne / Efko Beton / Fredes / Haarsma / Heamiel / Hoora Watersport / IJzersterk /Jumbo Supermarkten / Medisch Centrum Leeuwarden / Nautisch Centrum Heeg / No Heroes / Norge Reiser / NRC / Magazine / Photogifts / Plastic Modern / Pollepleats  / Pro Kompas Groep B.V. / Rijschool Miranda / Saal Digital / Solar Team Twente / Titan Projects / Titan Salt / Tsjoch & Mear / Van Dam Brasserie / VC Bolsward Volleybalclub / Via-Wim / Witteveen Paarden / Wonen&Co / Wonen In Stijl / ZWF-ontwerp